De Jersey Royal Company produceert elk jaar tot 20.000 ton van hun beroemde nieuwe aardappelen, waarbij de hele oogst in het VK wordt verkocht. Het bedrijf levert Britse retailers, groothandels en verwerkers.

Andrzej Kopacz, Packhouse Manager “Dankzij onze investeringen in verpakkingsfaciliteiten konden meer aardappelen worden gewassen en ingepakt bij de bron, waardoor zowel de kwaliteit als de houdbaarheid van al onze klanten werd verbeterd”.

Als reactie op de toegenomen vraag naar gewassen producten heeft JRC dit jaar geïnvesteerd in een nieuwe verpakkingslijn, waarop een nieuwe PerfoTec-laser zal worden geïnstalleerd. Het vroege aardappelseizoen op Jersey loopt van april tot juli. Met deze investering zal het JRC gemakkelijker een maximale houdbaarheid voor de consument kunnen garanderen. Het unieke PerfoTec- systeem stelt JRC in staat om tijdig te reageren op veranderingen in de ademhaling door, bijvoorbeeld, weersomstandigheden.

Sinds 2016 gebruikt The Jersey Royal Company het PerfoTec- ademhalingscontrolesysteem met online PerfoTec-lasers op alle verpakkingslijnen om de beroemde nieuwe Royal Royal-aardappelen te verkopen. De Jersey Royal Company verbouwt 1800 hectare land jaarlijks met ongeveer 450 werknemers.

For more information:
PerfoTec
Tel: +31 (0)297 25 55 54
Email: info@perfotec.com